7 jaar alcoholvrij

Alcohol, dat nog steeds op nummer 2 meest dodelijke drug staat in deze wereld, is zowat de meest sociaal aanvaardbare drug op deze planeet. Is onze maatschappij ‘ziek’? Ex-alcoholist Michaël Niclaus komt getuigen.

CM Roeselare-Tielt i.s.m. ARhus en Kliniek Sint-Jozef Pittem en i.h.k.v. Tournée Minérale

Meer info:

Alcohol is de meest sociaal aanvaardbare drug, maar staat wel op nummer 2 van de dodelijkste drugs ter wereld. Is onze maatschappij 'ziek'?

Michael Niclaus is 31 jaar en ex-alcoholist. Op 16 juli 2018 was hij 7 jaar alcoholvrij. Heel lang dacht hij dat het probleem bij hem lag, dat hij ‘ziek’ was, maar steeds meer is hij ervan overtuigd dat er iets mis is met onze maatschappij. Waarom roept Karl Vannieuwkerke na het verlies van de Rode Duivels tegen Frankrijk op om ons verdriet te verdrinken? Of waarom ‘flippen’ veel ouders als hun kind een joint smoort, terwijl ze hun kinderen die andere drug alcohol zelf aanreiken en helpen om het te leren drinken?

Vandaag is Michael gelukkiger dan ooit, omdat hij de ‘echtheid’ van het leven heeft ontdekt. Met zijn boodschap hoopt hij de ogen van mensen te openen en het debat op gang te trekken. Na de lezing kan je met Michael en enkele andere getuigen in gesprek gaan over dit thema.

Bron: UiTinVlaanderen.be


Waar

ARhus
De Munt 8, 8800 Roeselare

Wanneer

donderdag 31 januari 2019, 19:30 tot 21:30

Organisatie

CM Roeselare-Tielt

Prijs

€ 5
Basistarief: 5,00 €; Vrijetijdspas of CM-leden met recht op VT: 2,50 €

Thema

Lezing of congres


Terug