ARhumenten: Pascale Platel over vrouwen, zusters, liefde, verleiding en troost

Het culturele 14-daagse ‘Angels, Witches en Bitches’-event zet de vrouw in haar verschillende facetten centraal. Het wil een eerbetoon zijn aan alle vrouwen in hun diversiteit. "Women are angels, but when our wings are broken, we continue to fly ... on broomsticks. We are flexible like that."
Waarvoor staat de vrouw in de huidige #metoo-tijden?
I.s.m. ARhus en Vormingplus MZW.


Pascale Platel is ervaringsdeskundige, in veel zaken, maar zeker in ... vrouwenzaken en de liefde natuurlijk. Een van haar laatste theaterstukken gaat er over: 'TGat en de Markt'. Maar die Pascale Platel is niet voor 1 gat te vangen. Ze is nu eens een wervelstorm, dan weer een zacht briesje. Ze is een jonge freule en even later een oud besje. Een vrouw in vele gedaanten. Maar steeds ontwapenend, en eerlijk, ook al kan dat natuurlijk ook gespeeld zijn. Want dat is wat ze liefst doet: spelen en spelen. Tussendoor grossiert ze in wijsheden, alsof ze die op de markt in Gent verzamelt.


Twee dagen voor Valentijn gaat Jan Timmerman (Vormingplus) in gesprek met haar over de vrouwen rond en in haar, en over de liefde: haar zoete geuren, haar valkuilen en haar eeuwige troost.


I.h.k.v. het romantisch renaissance event ‘Angels, Witches en Bitches’ van 14 t.e.m. 24 februari 2019 in het kasteel van Rumbeke, met o.a. een gratis kunsttentoonstelling en een betalend exclusief avondprogramma met klavecimbel en traverso, de literaire avond The day after Valentine, Minnedichten met muziek en zang, Harps of the world en het vocaal ensemble blush. Inschrijven op www.angelswitchesbitches.be.

Bron: UiTinVlaanderen.be


Waar

ARhus
De Munt 8, 8800 Roeselare

Wanneer

dinsdag 12 februari 2019, 20:00 tot 22:00

Organisatie

Kenniscentrum ARhus

Prijs

€ 7
Basistarief: 7,00 €; Vrijetijdspas: 3,50 €

Thema

Lezing of congres


Terug