Compagnie Giolisu + Natalia Pieczuro // double bill

Een avond die je meesleept in de overweldigende roes van twee straffe, gedreven vrouwen.

COMPAGNIE GIOLISU met Ferocia

Ferocia is Italiaans voor wildheid, voor de kleur van razernij, verlies, wanhoop. ‘Ferocia’ galoppeert op het onregelmatige ritme van een opgejaagde ademhaling en staat voor tegenstrijdige emoties.
Temperamentvolle danseres Lisa da Boit maakte deze solo vanuit een geëngageerde urgentie. De urgentie om het geweld aan te klagen in de wereld waarin we leven. Het uitzinnige verlangen om te choqueren, te schreeuwen, te huilen, te vluchten maar ook om te zorgen, te verbinden, het verdriet uit te storten.

De vorige creatie ‘Il Dolce Domani’, in 2016 in De Spil, werd bekroond met de Franstalige Prix de la Critique.

NATALIA PIECZURO met This Kind of Bird Flies Backwards

Kind of Bird Flies Backwards’ is een - je leest het goed – postmetal dansperformance, ontsproten aan de gebundelde (kwel)geesten van Natalia Pieczuro en Colin H. van Eeckhout (Amenra). Geïnspireerd door mensen die niet bang zijn om te leven, stelt Pieczuro zich de vraag hoe we moeten omgaan met momenten van extreem geluk of extreem verdriet.
Moeten we die momenten delen, of alleen ervaren? Pieczuro is ervan overtuigd dat net postmetal de intensiteit van die ervaringen weet te vangen. Daarom sloeg ze de handen in elkaar met Amenra.

“Opbouwen, lossen en weer verwoesten: het is het patroon dat telkens weerkeert in de post-metalsongs van Amenra. Soms dreigt de zon door de wolken te breken, maar dan val je weer in een gitzwarte maalstroom.” De Morgen


Het is een danssolo op een live post-metal dreun. Een donker ritueel waar beelden bij momenten visioenen worden.” Marnix Rummens Workspacebrussels

Natalia Pieczuro danst mee in ‘The Sea Within’ van Lisbeth Gruwez en in Fighting Monkey- RootlessRoot.

Muzikanten: Colin H. van Eeckhout (Amenra, CHVE), Mathieu Vandekerckhove (Amenra, Syndrome) en Bjørn Lescouhier (Smoking General)


Waar

De Spil
H. Spilleboutdreef 1 , 8800 Roeselare

Wanneer

donderdag 14 februari 2019, 20:00

Organisatie

Cultuurcentrum De Spil

Prijs

€ 17

Thema

Dans

Trefwoorden

Moderne dans, Internationaal, Dansvoorstelling


Terug