Filip Jordens

In seizoen 2018-2019 eren we Jacques Brel om een dubbele reden. In 2018 is de chansonnier 40 jaar overleden - hij stierf op 49-jarige leeftijd op 9 oktober 1978 - en in 2019 vieren we zijn 90ste geboortejaar (1929).
Ook 40 jaar na zijn dood blijft Brels muziek vele harten beroeren. Eén van de artiesten die het repertoire van de grootste muzikale Belg levend houden, is Filip Jordens. Al jaren kruipt hij met verve in de huid van de wereldvermaarde chansonnier met zijn programma ‘Hommage à Brel’.


“Zijn talent, zijn stem, zijn lichaam, het samenspel met zijn muzikanten, alles in Filip Jordens roept “le grand Jacques” opnieuw tot leven. Met eenzelfde kracht, furie, ironie en tederheid speelt deze Brel-vertolker zonder gelijke niet enkel de zaal plat, hij laat ons ook voelen hoe groots en actueel het oeuvre van Brel nog steeds is. Brel de dichter, Brel de visionair, Brel de muzikant, Brel de comedian, Brel de satiricus, Brel de mens. Een meester tout court.” Philip Claudel, schrijver-filmmaker


Waar

De Spil
H. Spilleboutdreef 1 , 8800 Roeselare

Wanneer

vrijdag 8 februari 2019, 20:00

Organisatie

Cultuurcentrum De Spil

Prijs

€ 20

Thema

Concert

Trefwoorden

Internationaal, Pop en rock, Muziek


Terug