Illuminine Meets Bruno Vanden Broecke

Illuminine maakt instrumentale, melancholische soundscapes op het snijpunt van ambient, neoklassiek en postrock, die je na elke luisterbeurt sprakeloos achterlaten. In het najaar brengt de band van muzikant/componist Kevin Imbrechts het nieuwe album ‘#3’ uit. Opnieuw reisde Imbrechts naar IJsland af om er in de beroemde Sigur Rós Sundlaugin studio zijn plaat af te werken, samen met hun sound engineer Birgir Jón Birgisson.


Voor deze unieke gelegenheid bundelen Illuminine en acteur/muzikant Bruno Vanden Broecke de artistieke krachten. Ze nemen je mee op een reis doorheen de drie platen, een ode aan de weemoed, de verstilde muziek. Een betoverende kruisbestuiving waarbij muziek en woord één worden.
De pers over Illuminine:
“Wij horen Bibio weleens passeren, zien elders A Winged Victory For The Sullen opduiken, al dan niet vergezeld door de jongens van Boards Of Canada, maar op geen enkel moment wordt er gekopieerd. Illuminine observeert en noteert en destilleert uit die notities vervolgens geheel eigen meesterwerkjes.” Humo

Een mijmerende piano, zwaarmoedige violen, een trompet die vanuit de verte naar Morricone wuift, aan je gemoed knagende gitaren die naar het einde van de set toe steeds ongeduriger werden: het was een overweldigende combinatie.” Focus Knack

ANNELIE / voorprogramma

De Nederlandse Annelie brengt haar eerste solowerk uit in september, een neo-klassiek album met instrumentale nummers op piano. Annelie berust haar spel op subtiliteit en kalmte, zonder op emotionele kracht en wispelturige spanning in te boeten. Haar debuutplaat brengt zeven spaarzame pianocomposities, die feilloos in elkaar overvloeien.
 

In het kader van Autumn Falls Festival: Autumnfall.be
Dit concert kan opgenomen worden binnen Autumn Falls combi-ticket


Waar

De Spil
H. Spilleboutdreef 1 , 8800 Roeselare

Wanneer

zaterdag 22 december 2018, 20:00

Organisatie

Cultuurcentrum De Spil

Prijs

€ 16

Thema

Internationaal

Trefwoorden

Concert, Klassieke muziek


Terug