De Mannschaft

Het verhaal van een jongen die het niet meer ziet zitten en een meisje dat ondanks haar hoogtevrees het dak opkruipt om een wildvreemde een helpende hand te reiken. Dethleff (Jonas Vermeulen o.a. ‘Den Elfde van den Elfde’ en ‘In Vlaamse Velden’) en Kayleigh (opkomend talent Linde Carrijn), twee verdwaalde zielen die samen de weg zoeken.
Dethleff is genoemd naar de caravan waarin hij verwekt is. Zijn vader is allang vertrokken en zijn moeder verhuist elke twee jaar. Hij is het verhuizen beu. Hij is het moeten spellen van zijn naam beu, het alleen zijn, het plat zetten van zijn fietsbanden, het verstoppen van zijn boekentas. Hij wil niet meer verder en neemt de trap naar het 15de. Op het moment dat hij een stap te ver wil zetten, wordt er aan zijn mouw getrokken door Kayleigh, de zotte doos van het 13de.
De Mannschaft is nog jong, maar won al enkele prijzen waaronder de publieksprijs op Theater aan Zee 2016. Hun voorstellingen hebben vaak een beladen thema dat ze op de unieke Mannschaftiaanse wijze benaderen: vol humor, intelligent en met respect voor zij die er mee in aanraking zijn gekomen.Hier gaan we nog veel van horen!

 


Waar

De Spil
H. Spilleboutdreef 1 , 8800 Roeselare

Wanneer

donderdag 7 februari 2019, 20:00

Organisatie

Cultuurcentrum De Spil

Prijs

€ 14

Thema

Tekst en muziektheater

Trefwoorden

Theatervoorstelling, Theater, Internationaal


Terug