Kersttimmer- en doeactiviteit

Tijdens deze kerstperiode vullen we onze voorraad insectenhotels, nestkasten en voederruiven aan. Een aanrader voor handige harry’s en voor al wie dat wil worden. Veel handen, ook die van kinderen, zijn welkom. Los van alle nut voor insecten en vogels, levert jullie werk onze vereniging een zakcentje op voor de financiering van onze steenuilenwerkgroep.
Overweg kunnen met hamer en tang is géén vereiste. Iedereen kan met wat geduld de eigen creativiteit botvieren bij het vullen van insectenhotels door gaatjes in houtblokken te boren of door de stengels van bamboe, riet en andere holle planten samen te binden en stevig in de nestkasten te proppen. Het meer delicate timmerwerk met thermisch verduurzaamd vurenhout reserveren we voor de meest ervaren timmeraars.
En zo’n doenamiddag, waar we met jong en oud timmeren voor betere natuur, mag gevierd worden. Bij een feestelijk jaareinde hoort natuurlijk iets lekkers: vers bereide chocomelk en dito gebak. Dat is beloofd!
Kleed je warm aan en heb je gevoelige oren, breng dan een hoofdtelefoon of oordopjes mee. Wie daar goed mee overweg kan, mag ook een hamer en tang meebrengen. Zoals steeds kan je een eigen bouwsel (1 per deelnemer) meekrijgen aan materiaalprijs.
Afspraak in de loods van bouwfirma Debal, Verbrandhofstraat 130 in Roeselare. Graag vooraf een seintje aan Piet.
Trefwoord: wintervanRSL

Bron: UiTinVlaanderen.be


Waar

loods van bouwfirma Debal
Verbrandhofstraat 130, 8800 Roeselare

Wanneer

zaterdag 29 december 2018, 13:30 tot 16:00

Organisatie

Natuurpunt Mandelstreke

Thema

Cursus of workshop

Trefwoorden

Milieu en natuur


Terug